Alla inlägg under januari 2009

Av Evelina - 23 januari 2009 08:49

Nu är det inte länge kvar till helgen! Ska lägga in nya bilder under helgen!


Igår kl 06.15 for vi till Knivsta, mamma, pappa, brorsan och jag. Gick väl riktigt bra. Väg beskrivningen jag skrivit ut stämde INTE så vi har tagit en tur i Knivsta! Men kom fram i tid till begravningen och fick träffa alla kusiner. Nu ska vi sluta träffas under såna omständigheter nästa gång ska det vara roligare!!!!


Begravningen var superfin och väldigt sorglig tycker jag. Efteråt fikade vi eller det var mat. JÄTTEGOTT! Min kusinsman är verkligen SUPERDUKTIG att laga mat. Det var buffé och till efterrätt var det rulltårta, grädde och persika.


Sedan åkte vi hem. Jag hade inte kört nåt så jag tänkte jag kör väl då..... Men efter ett tag tjöt det och abslampan tändes och även bromslampan. Sedan tändes även att det var slut på spolarvätska. Var lite halt med så jag blev feg när jag inte hade någon abs broms så pappa fick köra istället :-)  


Väl hemma var det sängen som gäldde. Har numera en förkyld son som bara har gnällt idag hoppas han inte blir sjuk för ikväll ska vi på revy och farmor ska passa barnen! Nej nu väntar jobbet!

Av Evelina - 20 januari 2009 19:08

Vilket URTRIST väder det har varit idag. Det var INTE kul att gå till dagis i morse med vagnen och bobben i lössnön kan jag säga!


Sedan jobbade jag och dagen gick rätt fort måste jag säga. Imorrn jobbar jag ända till kl 18 mest troligt då influensan slagit till på jobbet!


Därefter var vi till kyrkan och kollade var vi ska fota mm. Sedan var vi in i Sockenstugan där vi ska äta efteråt så det verkar som att allt var bra! Finns ju även diskmaskin så de som ska diska kan få lite hjälp av den!


Därefter var vi på gardnaffären vi kläddax. Skulle kolla på paneler att han på borden MEN de var hiskeligt dyra så vi köper dem på DOllar..... Detta är en nog dyr månad ändå. Sedan var vi på stan och det va rju halva reapriset lite överallt så det blev lite kläder till barnen!


Sedan var vi till svärmor och åt mat och det var väldigt gott! Nu ska vi städa övervåningen.


Ingen motion idag finns inte tid och dessutom ska jag vara borta en massa resten av veckan:


Onsdag: Lämna Tuva på dagis jobba 9.30-18, träna kl 18.45 sedan är man nog rätt nöjd :-)


Tors: Tidigt på morgonen åker vi till Knivsta på begravning. Jag M, P o Markus. Känns rätt trist att vi kusiner träffats 2ggr samma månad för att gå på begravning... Efter begravningen åker vi hem.


Fredag: Jobb 9.30-13.30 sedan ska vi till Kramfors. Ska hämta ringen tänkte jag!!! Ska även förära Dollarstores med lite pengar :-) På kvällen ska vi på revy så då kommer farmor och är barnvakt. Jag hoppas det går bra även med Agaton! Tuva är det inga problem med värre med lillebror!


Nej städning var det som sagt!

Av Evelina - 19 januari 2009 20:47

Jag tog en semesterdag i dag så jag har varit hemma med familjen. Riktigt skönt.


Vi har varit på öppnis och på barngympa sedan promenerade jag morundan och nu väntar sängen. MIna barn vaknade HALV SEX imorse!

Av Evelina - 18 januari 2009 08:53

LÄgger in en bild på Tuva och bobben så den har försvunnit efter den 6 januari i alla fall!

Av Evelina - 18 januari 2009 08:47

Idag är den stora dagen! Tuva fyller 4 år! Hon är vekrligen nöjd med rummet och alla presenter för det var ganska många såna :-) Lägger in lite bilder med rummet men bilderna är före, under och efter fast utan möbler. Fotade det igår när det var klart så såna bilder kommer sedan!



Av Evelina - 17 januari 2009 18:09

Idag har då Tuva haft sitt allra första barnkalas och det var vekrligen kul. En av de inbjudna blev sjuk så det var totalt 6 barn så det var skoj. Barnen lekte verkligen bra och Tuva fick SUPERFINA presenter.


Bok, pippispel, tuschpennor, glitterlim, papper, målarsaker mm. Blev verkligen bra presenter. Tuva var superglad! SEdan fikade barnen och lekte och efter det blev det fiskdamm. Den gillade Tuva bäst :-)


Peter är helt knäckt han är inte van att vara bland barn så där en annan är yrkesskadad så jag är van :-) Barnen är också trötta. IDag är första dagen Agaton bara sovit 1 gång.


Imorse hände nåt konstigt.... Jag var ute och gick imorse och gick morundan bakvägen för mig. När jag gick förbi jobbet så stod en bob (snowracer) ute. Den har stått där sedan någon gång efter lovet och jag har liksom tänkt att har man inte koll på barnens grejor JAG skulle minsann märka om mitt barns bob var borta... Så döm om min förvåning när jag kollar på den där bobben och ser att det står TH på den. Det är TUVAS. HUr den hamnat där har jag INGEN aning om för den har ALDRIG varit på mitt jobb med mig. Det finns 2 alternativ. Antingen har någon tagit den från våran gård åkt med den där och lämnat den (känns ju inget vidare om folk ska sno saker från gården!) eller så har jag när jag lämnat Tuva på dagis tagit den på morgonen och lämnat den där och sedan när vi hämtat henne så har vi glömt den på dagis så då har någon tagit den därifrån. Tror mest på det andra alternativet.  Sedan kan jag ju tycka att om det utanför dagis står kvar en bob så borde ju personalen kunna ta in den över natten..... Ja som tur var kom den till rätta i alla fall!


Sedan hände en sak till på min rätt så händelserika prommis! Fast denna var lite hemsk. När jag och Agaton nästan kommit uppför en backe höll vi på bli påkörda av en cross! Det var kanske 2-3 meter ifrån....... Såg hur han som körde crossen fick tvärbromsa och jag hann tänka att nu ramlar han in i min vagn......  Är verkligen konstigt att folk låter sina ungar köra cross i en hiskelig fart efter allmän väg. Om jag inte stannat och snytit mig så hade det kanske slutat illa......


Ja vi har haft en toppendag och vi kommer nog sova gott allihopa ikväll :-)


Av Evelina - 16 januari 2009 19:24

Var har denna vecka tagit vägen??? Tänkte imorse är det verkligen fredag redan! Nästa vecka har jag inget extrajobb inbokat så det kanske inte blir en lika snabb vecka. Ska dock på begravning i Knivsta nästa torsdag så det känns lite jobbigt men men....


I dag efter jobbet var vi på bvc på 4 års kontroll med Tuva och vi vägde och mätte Agaton. Tuva både ser och hör bra fast ibland funderar man.... Tydligen är 4 åringen trotsig med.... Tror ALLA åldrar är trotsiga... Tuva är ju rätt duktig att räkna på när bvc sköterskan la fram 3 kritor och frågade Tuva om hon kunde räkna med henne och började med 1 så sa Tuva. Det är FAKTISKT 3 sedan la hon dit 11 stycken. Det var mer lagom att räkna tyckte hon. Lite pisamt blev det efteråt för Tuva skulle få välja tatueringa bvc sköterskan missade att säga att hon fick en eller 2 så hon tog några..... Räknade när vi kom hem och det var 15 stycken. Tuva brukar inte göra så men någon gång ska ju vara den första........ Jag trodde det kanske var 5 stycken. När jag frågade sa bvc sköterskan jag sa ju inte hur många du fick ta. Ingen vits att säga mer då....


Mina barn växer.

 Tuva är 101 cm och väger 17 kilo


Agaton är 74 cm och väger 9730. Trodde verkligen att han skulle väga mer än 10 kilo nu. Sedan augusti har han bara gått upp 600g. Från att ha varit en stor bebis är han nu ganska liten...


Imorgon ska ju Tuva ha kalas. Blir 7 barn och några föräldrar. Det blir nog skoj hoppas jag!


Lägger in på mina barn från imorse!

Av Evelina - 15 januari 2009 06:59

Har upptäckt att det finns många utlottningar på nätet:


http://scraphorse.blogg.se/index.html


ÄR ju alltid kul med sånt :-)

Ovido - Quiz & Flashcards